Bickypedia

We snappen het! Zodra je je tanden hebt gezet in een Bicky, wil je er alles over weten. Wie is het brein achter de verslavende burger? Maakt een Bicky Royal je méér man? En wat is de legende van de Bicky Beef? Op Bickypedia vind je het antwoord.

1981 Bicky’s geboorte

Het bedrijf Beckers lanceert de eerste Bicky Burger Special in cafetaria’s en frituren. De grote fastfoodketens zien met lede ogen aan hoe de frituren terug marktaandeel veroveren. Dankzij een simpele, maar geniale burger met 7 verschillende ingrediënten. Een burger die de tand des tijds zal doorstaan en die een vernieuwing betekent voor de Belgische fastfood. Maar Bicky is ook meer dan zomaar een hamburger. Het is het symbool voor ‘je goesting doen’. En genieten van het moment!

1981 In het wiel van Bicky

De Bicky rijdt rond in België en de rest van Europa… met de professionele wielerploeg van CEO Jan Van Poeyer. Regenboogtruitjes van Bicky en Beckers kleuren de koers. De renners fietsen Bicky en Beckers bij de tv kijker naar binnen.

1982 Controle. Uw Bicky graag!

Fake Bicky’s waren er ook al in de eighties. Op dat moment maakte de befaamde Bicky-controleur zijn intrede. Om echte van valse Bicky’s te onderscheiden werden bij de Bicky Burgers zakjes weggegeven. (Later worden dat groene Bicky-doosjes!)

1984 The best burger in town

Bicky’s zijn door de jaren heen nauwelijks veranderd. Check dit vintage bewijsmateriaal uit ’84.

1985 Vrouwelijke Bicky-fans bezwijken

Vrouwen zijn al een tijdje ‘baas in eigen buik’. De Bicky doet het met andere woorden ook goed bij het vrouwelijke publiek. Bicky’s Sexual Revolution is aangebroken.

1990 Bicky-hipsters gespot

Bicky-fans herken je dezer dagen aan hun flashy kledij in regenboogkleuren

1992 Fancy a crunchie?

Een haar in je Bicky? Daar hebben de vrouwelijke Bicky-fans uit de nineties iets op gevonden! Ze lanceren de crunchie-trend. 20 jaar later wordt er een Bicky naar vernoemd: de Bicky Crunchy Chicken.

2005 Opsporingsbericht

Op 15 mei 2005 werd een verdachte Bicky-man opgemerkt in de straat. Sindsdien is hij spoorloos. De Bicky-man is 1 meter 75 en normaal gebouwd. Hij draagt een groene schort en ziet eruit om in te bijten. Wie inlichtingen kan verschaffen, mail naar Bickyman@gmail.com.

2007 The First Bicky-foodtruck

Een nieuwe trend? Dan springen we erop met Bicky. De eerste foodtruck was er één van Bicky, al in 2007!

2008 Lancering van de Bicky Wrap

Elke dag een Bicky Burger? Dat is wat te veel van ’t goede … Voor diehard fans die geen dag zonder Bicky kunnen, lanceerden we de Bicky Wrap.

2009 Meer Bicky, meer man

De Bicky Royal is een Bicky voor échte mannen. Met ballen. Bekijk de tv-spot.

2010 Bicky in ‘A’ Bakkes

De eerste Bicky Flagship Frituur opent in Antwerpen, in het Frietpaleis. Een dagje zoo of middagje shoppen in A-town lijkt nu plots nog aantrekkelijker!

2011 Niet vies van een lekker kipje

Bicky lust wel een kipje. All rise for the Bicky double chicken!

2011 Bicky Crisp Limited Edition chips

Ken je Klara De Wilde nog? Deze Hasseltse schone won de Maak je Smaak-wedstrijd van Lays. Haar chips met Bicky Crisp-smaak doen bij vele Bicky-fans nog een belletje rinkelen.

2012 Bicky Dealers united

Bicky stelt officiële dealers aan: ervaren frituristen die het authentieke recept van Bicky respecteren. Zij weten hoe ze een frituur moeten uitbaten en samen met Bicky gaan ze straight to the top!

2012 Wie wordt de beste tapper?

Je klanten nog sneller en beter bedienen? Dat kan vanaf nu superefficiënt én stijlvol met het sauzentapsysteem van Bicky!

2013 Bicky Dealer nights

 

Hoog tijd om onze Official Bicky Dealers in de watten te leggen op de eerste Bicky Dealer night in Brussel @ Les Jeux D’Hiver, een exclusief feestje met alleen maar topacts en topfood.

2013 Life is better with Bicky & Vespa

Living la dolce vita? Dat gaat beter met een Bicky en een Vespa. In 2013 kon je met het eten van een real Bicky Crispy een echte Bicky Vespa winnen!

2014 Bicky goes to Brasil

WK Voetbal in Brazilië? Hoog tijd voor een extra pittige Bicky: de Bicky Brasil Limited Edition.

2014 Bicky in de supermarkt

 

Zelf eens een Bicky maken bij je thuis? Dat klinkt als een hele uitdaging, maar het is het proberen waard. De drie Bicky-sauzen en de krokantje Bicky-uitjes zijn alvast te koop in de supermarkt.

2014 Bicky Burger in Slimste Mens

@Bicky Burgers optreden in het tv-programma De Slimste Mens Ter Wereld is een echte flop. Stel je voor: er zijn tot op de dag van vandaag mensen die nog nooit een Bicky Burger gegeten hebben …

2014 Bicky sponsort Gentse voetbalploeg

Een paar Gentenaren vinden Bicky vree wijs dat ze er zelfs hun voetbalploeg naar vernoemen. Als ‘Bicky United’ zijn ze echte ambassadeurs van de real Bicky. Op die manier kunnen ze bij Beckers authentieke Bicky-voetbalshirts versieren.

2014 The Bicky Haircut

Kevin uit Halle zet een nieuwe Bicky-trend. Hij scheert het Bicky-logo in zijn borsthaar. Zoveel dedication belonen we uiteraard met een jaar lang gratis Bicky’s!

2014 Hipsters met Bickytruien

De beruchtste burger van België vind je nu ook op een trui. Watch this: de meest smaakvolle merchandise EVER!

2015 Bicky goes to Plopsaland

Sinds 2015 hoeven onze Bicky fans geen honger meer te lijden in het leuke Plopsaland

2015 De Bicky Blok Klok

Bicky lanceert de Bicky Blok Klok, een aftelklok voor studenten in de blok! Om de 52 minuten krijgt het trouwste publiek van Bicky 17 minuten pauze voorgeschoteld, gevuld met hilarische en absurde filmpjes, GIF’s en Snaps. Onderscheiding gegarandeerd!

2016 Tussen het happen, ook even appen

De Bicky-app, dat is geen slappe hap. Met deze app kunnen voorlopig alleen de Official Bicky Dealers punten sparen voor exclusieve Bicky-artikelen. En ze missen geen enkele promo!

2016 Bicky en Croky slaan handen in elkaar

We gaan niet langer voor een Limited Edition. Vanaf nu zijn de chips met Bicky-smaak altijd beschikbaar. Dank u Croky!

2016 Al 10 Bicky’s!

Anno 2016 staat de Bicky-teller al op 10 variëteiten. Inderdaad: we maken het je niet makkelijk om een keuze te maken in de frituur.

2016 De Bicky Beef, een mirakel

Voor de lancering van de Bicky Beef wordt gekozen voor een opmerkelijke campagne die alle harten en magen verovert.

2016 Bicky University!

Bicky stampt zijn eigen virtuele school uit de grond. IJverige studenten volgen massaal en live de Bicky Bijlessen op Facebook. In ruil voor een gratis Bicky natuurlijk …

2016 Bicky TV

Bicky is ondertussen razend populair bij studenten. En dat is te zien op Bicky TV! Bekijk deze aftermovie.

2017 BICKY APP WORDT MYB’EATS APP

De Bicky-app is toe aan een serieuze update. Bicky dealers, frituristen én Bicky-fans kunnen voortaan terecht op MyB’eats, het vernieuwde loyaltyprogramma van Bicky mét handige, verbeterde app.

2017 A REAL BICKY IS A GREEN BICKY

Echte Bicky’s worden voortaan verkocht in een groen doosje . Geen groen doosje bij je Bicky? Zet je zintuigen op scherp en hoed je voor fake stuff!

2017 Bicky zkt. Zeemeerminnen !

Ben jij een vinnig type met wapperende beach waves en elegantie in overvloed? Om de nieuwste Bicky te lanceren, zoekt Bicky Zeemeerminnen.

2017 Horeca Expo. Bicky geeft nog meer kleur aan je frituur

Bicky lanceert de Bicky Fish en meteen ook een gloednieuw platform voor de mobiele friturist (www.dealeronwheels.com). Je bezocht massaal de Bicky stand en ging met Vicky, de Bicky Zeemeermin op de foto. Je ontdekt het hier.

2017 Rock n’Rollin

Sinds 1981 is het hip om Bicky’s te verkopen. Vandaag net nog ietsje meer. Registreer je foodtruck of mobiele frituur als Bicky DealerOnWheels, of laat hem Real Bicky’s naar je evenement rijden. Go www.dealeronwheels.com !